قدس آنلاین-گروه استان ها: هوشنگ بازوند استاندار سابق لرستان مهر ماه امسال با اشاره به این موضوع که در سال ۹۲ و هنگامی که مدیریت استان را تحویل گرفت تعداد ۱۱۳ هزار بیکار وجود داشت به رسانه ها گفت: طی چهارسال گذشته، عملکرد دولت به ۷۲ هزار بیکار کاهش و این آمار را هم مرکز آمار ایران اعلام کرد و استان در آن دخلوتصرفی نداشت.
وی برای اثبات این حقانیت تاکید کرد این آمار را همان مرکز آماری که در دوره دولت قبل هم فعالیت داشت و منتقدان امروز در آن دوران به این آمارها ایراد نمیگرفتند و سکوت میکردند داده است!
مهر تائید
ایجاد اشتغال برای تعداد ۷۵ هزار نفر در استان لرستان را حتی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان نیز تائید کرده است و لذا مسئولان این استان بر این باورند که طی این چهارسال برای ۷۵ هزار و ۵۰۲ نفر در استان شغل ایجاد شده است و آمار بیکاران را از تعداد ۱۱۳ هزار نفر به ۸۶ هزار و ۷۹ نفر رسانده اند.
حال نخستین سوالی که به ذهن هر شهروند و مخاطبی متبادر می شود این است که چرا اگر مسئولان موفق شدند نرخ بیکاری را به ۱۱ و یا ۹درصد برسانند چرا نتیجه محسوسی در جامعه احساس نمیشود؟
هر چند که نباید تلاشهای دولت و دولت مردان را در این زمینه نادیده گرفت و نمی توان گفت که استاندار سابق لرستان و معاونانش تلاشهایی در راستای رفع بیکاری نداشتهاند، اما آنچه را که امروز در جامعه با چشمان خود می بینیم نه تنها پایین آمدن، بلکه بالارفتن نرخ بیکاری حداقل در سطح شهر مرکز استان است.
مقابله با آمار غیرواقعی
«عباس گودرزی» نماینده بروجرد از جمله منتقدان این موضوع است که با اشاره به آمار اعلام شده بیان می کند: این آمار را قبول ندارم.
وی اظهار می کند: اشتغال در بروجرد و استان وضعیت چالشبرانگیز و بسیار نامطلوبی دارد و قرار شد که با آمار غیرواقعی مقابله شود.
اگر آماری ارائه میشود که این تعداد شغل ایجاد شده، پس چرا اینقدر بیکار داریم و کارخانههای ما فعال نشدهاند؟وی معتقد است: این گونه آماردادن منجر میشود که از نگاه مرکز و تهران و وزارتخانهها به یک استان و شهرستان برخوردار تبدیل شویم، در حالی که چنین چیزی وجود ندارد.
وی یادآور می شود: این آمار نه تنها خیری در پی ندارد بلکه باعث شر میشود چون اگر غیرواقعی باشد شاید نتوانیم در جذب اعتبار هم موفق عمل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اشتغال موقت و کوتاهمدت، نباید در کاهش آمار بیکاری استان تاثیر داشته باشد، اظهار میکند: اگر آماری ارائه میشود که این تعداد شغل ایجاد شده، پس چرا اینقدر بیکار داریم و کارخانههای ما فعال نشدهاند؟ باید همه دست به دست هم بدهیم و با همدلی و انسجام از طریق مشاغل کوچک و زودبازده اشتغال را رونق ببخشیم.
آمارسازی به ضرر استان است
«علی رستمیان» نماینده سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه آمارسازی غلط به ضرر استان تمام می شود بیان می کند: آمار غلط در مورد میزان سرمایهگذاری و تخصیص وامها به ضرر استان تمام شده است.
وی با اشاره به آمار های ارایه شده از طرف مسئولان اظهار می کند: امروز شاهد آمار و ارقامی با کاهش نرخ بیکاری در استان روبرو هستیم در حالی که باید اذعان داشت آمار واقعی ارائه نشده است.
وی میگوید: یکی از فاکتورها در تخصیص منابع و اعتبارات گزارشها و آمارهایی است که به کشور داده میشودلذا برخی از گزارش ها که از سوی استان به کشور داده شده، غلط و آمارسازی است.
این نماینده مجلس تاکید میکند: استاندار جدید لرستان توان خود را گذاشته تا این آمار را بازنگری کند که جای امیدواری دارد.
صحت آمار
سید موسی خادمی استاندار جدید لرستان که به تازگی سکان هدایت این استان را به دست گرفته است از جمله افرادی است که بنا بر گفته خودش عزم خود را برای مقابله با آمار سازی و امار بازی در بدو کار جزم کرده است.
وی در این رابطه توضیح می دهد: میخواهیم ببینیم این ادعای ایجاد شغل در استان چقدر صحت دارد و این ارقام را تا چه حد مرکز آمار ایران تایید میکند؟
وی در همین رابطه تصریح می کند: میخواهم بدانم تسهیلات شش میلیاردی صندوق کارآفرینی امید چقدر اشتغال ایجاد کرده است؟
وی تاکید می کند: پیگیریم که اشتغال برنامهریزی شده در استان چقدر محقق شده تا امسال برنامهریزی صحیح و درستی را در این راستا داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به عملکرد اداره کار اظهار می کند: اداره کل کار استان باید آمارش را درست کند و برای این ۲۵ هزار شغل پاسخگو باشد و از این موضوع دفاع کند.
استاندار لرستان در این رابطه معتقد است: در بحث ایجاد اشتغال باید منطق آن رعایت شود و میزان اشتغال در استان پایش شود.
نظر شما